Főoldal - FórumBeállítás kezdőlapnakAjánlja oldalunkat

Vissza   Póker Fórum - Online Póker Stratégia - Póker Bónusz és Rakeback > Általános > Kérdések - Válaszok

Válaszol

LinkBack Téma eszközök Megjelenítési módok
Régi 2008-05-17, 12:40   #61 (permalink)
Törzsvendég

Összes hozzászólás: 382
Alapbeállítás

AK vs AA, KK

Mintha az alapstratégiák szerint az AK-t ugyanolyan jó lapkombinációnak kellene tekintenem, mint az AA-t, KK-t, ugyanúgy kell visszaemelnem, cbetelnem velük.

Hát nem tudom. Amíg egy KK-ra rá merem tenni minden pénzemet preflop, addig AK-ra nem jutna eszembe. Nem tudok AK-val bátran játszani, főleg ha valaki agresszívkodik, hisz ha KK vagy AA van nála, azzal nagyon lerontja az esélyeimet.

Mondjatok már valami érvet, hogy miért kell ugyanúgy játszanom AK-val, mint AA, KK-val !
Régi 2008-05-17, 12:45   #62 (permalink)
Törzsvendég

medgypeti logója

Hely: Mosonmagyaróvár
Összes hozzászólás: 1.628
Üzenetküldés MSN-en keresztül medgypeti részére
Alapbeállítás

Idézet:
Matt Coburn eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
AK vs AA, KK

Mintha az alapstratégiák szerint az AK-t ugyanolyan jó lapkombinációnak kellene tekintenem, mint az AA-t, KK-t, ugyanúgy kell visszaemelnem, cbetelnem velük.

Hát nem tudom. Amíg egy KK-ra rá merem tenni minden pénzemet preflop, addig AK-ra nem jutna eszembe. Nem tudok AK-val bátran játszani, főleg ha valaki agresszívkodik, hisz ha KK vagy AA van nála, azzal nagyon lerontja az esélyeimet.

Mondjatok már valami érvet, hogy miért kell ugyanúgy játszanom AK-val, mint AA, KK-val !
Nem kell Én egyáltalán nem szeretem AK-t pf all-inig vinni full stack esetében, míg AA-al és KK-val pedig igen.
Régi 2008-05-17, 12:55   #63 (permalink)
Tag

dodi89 logója

Hely: Ricse
Összes hozzászólás: 52
Üzenetküldés MSN-en keresztül dodi89 részére
Alapbeállítás AK

Nos, ez egy összetett kérdéskör. Nyílvánvalóan versenyen,mikor már magasak a vakok nagyon nyomatni kell AK-t, mert megesznek a vakok. Cash gémben pedig azért kell vele aggresszívan játszani, mert ha AK van nálad, akkor alapjába véva nagyon kicsi az esélye AAnak és KKnak, a többi pár ellen meg coinflip... Ráadásul contbettel nagyon sok kasszát elviszel. Azért CGben természetesen konzervatívabban kell játszani AKval, úgy gondolom
dodi89 nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2008-05-17, 13:03   #64 (permalink)
Törzsvendég

Alapbeállítás

Na én is így gondolom. Akkor megnyugodtam.
Régi 2008-05-17, 13:05   #65 (permalink)
Törzsvendég

Alapbeállítás

dodi89, mondjuk valóban, nem mindegy milyen szituációban játszunk, nyilván versenyen magas vakok mellett ez már preflop allin lap, de én még csak szerencsétlen full ringes vagyok cash game fronton.
Régi 2008-05-17, 14:22   #66 (permalink)
Törzsvendég

kanrich_ logója

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 2.540
Alapbeállítás

AK-t én sem szeretem cash game-ben preflop all-in vinni, de egy agresszív, gyakran 3 betelő regulár ellen megteszem azt kérdés nélkül. Egyébként szerintem általában jobb a call preflop és lássuk mit hoz a flop.
kanrich_ nem elérhető   Válaszol idézettel
Régi 2008-05-20, 07:22   #67 (permalink)
Törzsvendég

Agostini logója

Hely: Jánoshalma
Összes hozzászólás: 1.093
Üzenetküldés MSN-en keresztül Agostini részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül Agostini részére
Alapbeállítás

Úgy vettem észre, hogy mostanában több jó,jobb játékos blogjában stb. nem nagyon lehet (?) pontos összegeket közölni. Azaz több helyen látom,hogy "cenzúrázva" lett ez stb.

persze engem nem zavar, csak kiváncsi vagyok rá, miért van ez? (apeh?)
Régi 2008-05-20, 08:17   #68 (permalink)
Törzsvendég

Zehy logója

Összes hozzászólás: 380
Üzenetküldés MSN-en keresztül Zehy részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül Zehy részére
Alapbeállítás

Idézet:
kanrich_ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
AK-t én sem szeretem cash game-ben preflop all-in vinni, de egy agresszív, gyakran 3 betelő regulár ellen megteszem azt kérdés nélkül. Egyébként szerintem általában jobb a call preflop és lássuk mit hoz a flop.
Pontosan, ill én ezt még kiegészíteném a fél vagy az alatti beülővel játszó playák ellen is betolom.
Amúgy teljesen igazad van, én még reflop szoktam squeeze-ként alkalmazni néha, de nem nagyon erölködöm vele én sem. Pozból call, flopnézés olcsón. Nem az a cashgame lap amivel tönkremennék.
Régi 2008-05-20, 13:17   #69 (permalink)
Törzsvendég

kanrich_ logója

Összes hozzászólás: 2.540
Alapbeállítás

Én sem szeretek tönkremenni vele, de tegnap például volt egy jó példa, hogy betoltam preflop:

Egy 19/14-es regulár emelt és én AK-val prelfop 3 bet. Mivel már jópárszor 3 beteltem rá pozícióból preflop, megelégelte és egyből 4bet all-in tolt. Nem sokat gondolkodtam, megadtam. Ilyenkor már szerintem meg kell adni az esetek nagy részében, (QQ+, AK, AKs) ellen majdnem 40%-od van. A csávónál 88 volt, meg is lepődtem rendesen. Úgy tűnik kicsit frusztrált lett a gyakori 3 beteimtől, amiket én egyébként jó lapokkal csináltam, de ezt ő nem láthatta.

Innen már mindegy ugye a végeredmény, de nyertem szerencsére.
kanrich_ nem elérhető   Válaszol idézettel
Válaszol

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
nem indíthat új témát
nem válaszolhat
nem csatolhat
hozzászólást nem javíthat

A vB code bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva
Trackbacks are bekapcsolva
Pingbacks are bekapcsolva
Refbacks are bekapcsolva

A pontos idő 02:54 , a GMT +2 időzóna szerint.