Idézet:
kanrich_ eredeti hozzászólása
Mostanában én is újra elkezdtem full ringen is játszani (10 max és 6max asztalokat is játszok mostanában) és az indulási stratégiám sok tekintetben eltér a "rövid" asztalon megszokottól. Véleményem szerint full ringen sokkal fontosabb a szoros indulási stratégia, mint 6 maxon, és fontosabb az, hogy megkíméljük magunkat határesetlapok megjátszásától, főleg pozíción kívül.
Nem feltétlen helyes persze, amit én csinálok, így várom az észrevételeket!
Leírok néhány alapvető gondolatot:
-TT alatti kis párokkal általában csak limpelek, sőt 77 alatti párokat első 2-3 pozícióból be is dobok, mert nem látom, hogy meg tudnám őket +EV-sre játszani OOP. Ha nagyon passzív az asztal és nem nagyon szoktak emelni, akkor limpelek innen is, de az ritka.
-Kis párokkal csak akkor emelek, ha D, vagy CO, vagy CO-1 pozícióban vagyok és senki nem limpelt, vagy csak max 1 játékos limpelt, akit el tudok így izolálni.
-JJ+ lapokkal emelés minden pozícióból
-AK-AQ lapokkal, legyen az suited vagy offsuit szintén bármelyik pozícióból emelek
-Én AJ-vel is mindenhonnan emelek, de nem vagyok benne biztos, hogy az teljesen helyes játék. Sokan a kezdő pozíciókból dobják ezt a lapot.
-suited connectokkal csak limpelt kasszákba megyek be és ha D-ben vagy annak közelében ülök.
Mi a véleményetek a fentiekről és mit tudnátok hozzátenni?
|
Nekem tetszik, bár az AJ nálam a egészen a középső pozíció végéig dobás, persza alkalmanként belefér egy-egy emelés.
Ami viszont igazán érdekelne, h h alakul a 3bet-range, illetve a call-3bet-range?
Pl QQ,AK itt honnantól kezdve visszaemelő lap?