Idézet:
spirited eredeti hozzászólása
Kipróbáltam az omahát, felmerült bennem néhány kérdés, a tapasztaltabb játékosoknak valószínűleg rögtön rávágják ezekre a választ. A környezet PLO50 6max.
1. Érdemes AAxx-el emelni preflop, ha valószínűleg lesz min. 2 megadó?
2. A KKxx, QQxx lapokkal már csak limpeltem, de lehet, hogy itt is érdemes emelni, végül is csak 6 fős az asztal. Érdemes?
3. Nagy dilemmám, hogy mit csináljak top 2 párral a flopon, ha szín- és soresély is van a flopon, de még kialakult biztos nincs. Pozícióból talán érdemes emelni, de mi legyen OOP ha mondjuk 2 ellenfél van játékban?
|
Én is játszom az Omahát, nekem jobban bejön mint a hold'em..Hogy kérdésedre elmondjam a véleményem:
1. szerintem igen, AAxx re szoktam emelni főleg ha suited vagy connected lapok vannak hozzá..
2. QQxx,KKxx-nél ha nem suited, vagy connected, akkor én is csak limpelek, ellenkező esetben emelés, de dobtam is már soxor flop után ilyen lapokat..
3. Korai pozicióból top párral csak check, majd emelésre fold..Omahaban sokkal több kombináció van, s ha a top pár mellett nincs sorhúzó vagy színhúzó, csak akkor szoktam megjátszani, ha ismerem az ellenfelet és tudom hogy pl. a 77xx párját is végigtolja a licitet..