Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2008-01-28, 05:47   #1 (permalink)
want2push
Adminisztrátor

want2push logója

Hely: Budapest
Összes hozzászólás: 2.165
Alapbeállítás Megheckelték a Moneybookers számlámát! :-((((

Január 20-án vki megheckelte a Moneybookers számlámat és három részletben 497.89$-t emelt le róla.

Tegnap estig a dolgot észre se vettem, amikor is utalni probáltam egy barátomnak és egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy a rendszer kiírja, hogy letiltották a számlámat és útlevélképet meg egyebeket kérnek tőlem.

Ezt követően feltűnt, hogy vmi furcsa utalás szerepel január 20-i dátummal a legutóbbi tranzakciók között egy cuckoosong@gmail.com nevű címre. Alaposabban megnézve a history-t arra lettem figyelmes, hogy három egymást követő utalás is volt egy fél óra leforgása alatt ugyanerre az email címre, összesen 497.89$ értékben.

Szerencsére a rendszernek vmi gyanús lehett és automatiksan letiltotta a számlámat, így ez a rohadt szemét tolvaj ennél többet már nem tudott elutalni a számlámról.

Alig hiszem el, hogy ez megtörténhetett velem, valahogy én mindig is bíztam a tűzfalakban, meg hasonlókban. Nem gondoltam volna, hogy bárki is érdemben betörhet a gépemre, azt meg végképp nem, hogy a jelszavaimat is megszerezheti, majd visszaélhet velük.

Más számlámra szerencsére eddig még nem törtek be, így igazság szerint abban se vagyok biztos, hogy feltörték-e a gépemet. Az is lehet pusztán, hogy valahol megadtam azt a jelszó és email kombinációt egy regisztráció során, amit a moneybookers-nél is használok.

Történt már bárkivel hasonló? Mit lehet most tenni. Persze írtam a suppport-nak, de túlzott reményeket már nem táplálok ezen közel 500$-t illetően.
Csatolt képek
Fájl típus: jpg Moneybookers-history.jpg (56,4 KB, 88 olvasás)
want2push nem elérhető   Válaszol idézettel