Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2008-01-28, 12:14   #8 (permalink)
freddyK
Törzsvendég

freddyK logója

Hely: budapest
Összes hozzászólás: 100
Alapbeállítás

Először is sajnálom, hogy ez történt, bárkivel megeshet manapság.
100% os biztonság nincs, tűzfal ide vírusírtó oda.
Mivel informatikus vagyok, ezért elég paranoiás. Velem még nem fordult elő ilyesmi, 1-2 dolog amit mindenkinek ajánlok, hogy tegyen meg ezen esetek elkerülésére :

Vírusírtó/tűzfal : mindenképpen legyen a gépen ha lehet mindkettő. Fotos hogy frissíthető verzió. Én Nod-ot használok ezt tudom ajánlani mindenkinek, eddig nem volt vele probémám. Ha lehet windows install után egyből tegyük fel, lehetőleg még mielőtt a netre kapcsolódnánk, ha ugyanis már aktív a vírus általában tudja magát álcázni és vígan elvan. Ha nincs fent se tűzfal se scanner és netezünk, kb 10perc alatt összeszedjük az első kártevőt.

Figyeljünk oda mit töltünk le és honnan : ha a cracks.am ről töltunk le futtatható állományt az esetek 90%ban trójait töltünk le. Ha update-elt vírusírtónk van a gépen az könnyedén felismeri, de jó ha tisztában vagyunk vele ezek nem jótékonysági szervezetek. Pókeres tartalmú torrentekre ugyanez vonatkozik, jó eséllyel lesz fertőzött állomány. Én anno pókeres karrierem kezdetén pacific-en játszottam le is töltöttem feltört handgrabbert mivel nem nagyon volt 75$om erre. Természetesen trójai volt, ami passwordoket próbált lopni és továbbítani.

A böngésző: Ne használunk Explorert. 2 éve használtam utoljára , tele volt biztonsági hibákkal, gondolom azóta is csak toldozgatják. Íme a Firefox :

http://www.mozilla.org/download.html

A kódjainkat semmilyen formában ne hagyjuk a böngészőnek, hogy megjegyezze, én természetesen a póker klienseknél sem pipálom ki a "remember password" fület. A Firefox Eszközök-> Személyes adatok törlése funciót is gyakran használom. Általában jó ötletnek tartom ha a böngészőt
"tisztán" tartjuk, mindenféle "személyes" adattól mentesen ezek ugyanis a trójaik elsődleges és könnyű célpontjai.(mi más mint a lementett jelszó)

A jelszó: Itt nálam kétféle kategóri létezik: lényeges és kevésbe fontos.
Azaz 2 féle kódot kreálok, a kevésbé fontos kategóriába esnek azok a kódok
amik nem védenek túl sok személyes adatot stb. pl.:2.3.4. email cím, esetleg fórum regisztráció stb. Ezekben az esetekben minenhol uaz.
A lényeges esetekben egyedi kódot használok. Hogy ezeket meg tudjam jegyezni és egyediek legyenen, lesz egy része ami az adott sitehoz tartozik + egy állandó rész. Egy egyszerű példa: moneybookers account és legyen a nevem Laci.Összefűzöm a money + Laci szül. datum : mloanceiy83. Esetleg még egy-két trükk , mindenkinek a fantáziájára bízom . Így ha az egyik kódunkat megszerzik, más helyeken nem használhatják azt, továbbá ha nem jut eszünkbe, kitalálni egy kis agytorna ami egy pókeresnek sosem árt .

Aki igazán paranoiás és fél a keyloggerektől, az beírhatja a kódjait egy fileba
(a file ne csak a kódokat tartalmazza , legyen valami hosszabb szövegfile)
és onnan copy-paste módszerrel másolhatja a kódot, igaz a vágolapon/memóriában ott lesz a kód, de nem pötyögjüg be.
freddyK nem elérhető   Válaszol idézettel