Téma: Napi Bad Beat
Hozzászólás egyedi megtekintése
Régi 2008-03-04, 21:17   #325 (permalink)
Vika
Őstag

Összes hozzászólás: 1.171
Alapbeállítás

Na még egy utolsó szösszenet, a maga nemében ez is felér egy badbeat-tel.

Két netem van itthon, egy Voda HSDPA és a Digi hiperszupercsúcsgyors optikai kábeles netje. Ez utóbbi napok óta ledobál, valamint a pókeres klienst időről időre megakasztja, az előbbi minden második napon pontban este negyed 9-kor (nem vicc, valami egészen félelmetes pontossággal történik meg mindig ugyanez ugyanakkor!!!) elveszti a HSDPA jelet, onnantól másnap reggelig csak GPRS van, amivel mostmár második alkalommal lesz játszhatatlan a kliens, korábban egész jól elszaladgált vele.
Szóval 2008 van, a technika, a tudományos vívmányok, az információs társadalom kora. Két net itthon, és gyakorlatilag mindkettő használhatatlan!!! (Ne legyünk igazságtalanok, a GPRS azért nem sámli manapság. lol)

Hogy a Voda minden második nap besz.rik, ráadásul még egy hónapja sincs meg, de a számla már napok óta itt van (!!!) több mint egy hónapos összegről (ezek szerint ők is követik más netszolgáltatók jó szokását, és előre perkáltatják azt a hónapot, amit még "el sem használtál"), az gondolom senkinek sem meglepő. Mint ahogy az sem, hogy mi történt, amikor ma kora este felhívtam a Digi központját, ugyan mondanák már meg, mi a franc lehet a baj a kapcsolatommal, ugyanis délután 3-kor egyszer csak megszakadt, és azóta se kép se hang. (Előzetesen írásban azt a választ kaptam az emiles ügyfélszolgálatuktól, hogy központi hiba nincs náluk.) Szóval a beszélgetés rövid formában:

- Jóestét! XY vagyok, hibát szeretnék bejelenteni.
- Mi a gond?
- A netes szolgáltatásuk nem elérhető, a csatlakozáskor folyamatosan xy hibaüzenetet kapok.
- Lépjen be ide és ide... (A lényeg az, hogy lejátszatta velem az új kapcsolat létrehozását újra, amit egyébként magamtól már minimum háromszor megcsináltam, mielőtt hívtam volna őket.)
- Most sem megy.
- Rendben, felveszek egy munkalapot, a kollégák majd kimennek.
- Mégis mire számítsak, mikor jönnek?
- Leghamarabb (!!!) holnap.
- De mégis mikor? Csak az itthon tartózkodás miatt.
- Nem kell hozzá otthon tartózkodnia. (!!!!!!!!)

Na most innentől mindenki tippelgethet, hogy mikor lesz megint elérhető a digis netem. Mert ha csak nem vágta el valaki a kábelt az ajtóm előtt, amiről nem tudok egyébként, akkor attól, hogy kijönnek max a lépcsőházig, mit fognak megtudni? Kilométer hosszan leellenőrzik a környéken a teljes kábelrészt, hogy hol veszett el a jel? Nem vagyok a spiccen technikailag, de ez nekem akkor is érdekesnek látszik...

Csak ismételni tudom magam: ez öröm, bódottá!
Vika nem elérhető   Válaszol idézettel