inkabb kanrichal ertek egyet metagame kerdesben.
de azert az alatt a - sajnos - rovid ido alatt amig az asztalnal ulnek, azert a fishek is figyelnek; nem azert fishek mert egyaltalan nem nezik mit csinalsz, hanem mert ok ennek ellenere hulyesegeket csinalnak.
de pl. ha a fish rajtakap, hogy 3 beteltel valami nem jogos lappal, akkor veled szemben attol kezdve meg a default jatekanal is sokkal inkabb CS lesz, amit ki lehet hasznalni.
a masik odlal a regularok. nekem egy ido utan kialakul veluk egy kolcsonos tisztelet, de ennek ellenere a preflop jatek szempontjabol nagyon fontos, hogy a 3 bet ranguket vagy pl. - a 3 betjukre tolem neha valaszul erkezo 4 bet allin miatt - a 4 bet allin call range-uket belojem. itt nagyon is megjelennek a metagame szempontok. ha pl. valaki utalja ha gyakran 3 betelik - ugyebar ki nem utalja - es erre mondjuk akar TT+al vagy AJs+al 4 bet allineket tol, azzal a logikaval, hogy nagy a FE, de ha megadjak meg mindig jelentos %-ban ott a mak, akkor ez igy teljesen jo jatek, de szerintem CSAK AKKOR, ha ugyanezt megcsinalja KK-val es AA-val is - amely lapkat en regebben soha nem jatszottam ennyire gyorsan; nem akartam, hogy preflop dobjanak -, hogy lassak csak a regular ellenfelek, hogy ilyen move eseten nagyon is felni kell ezektol az igazi monsterektol.
meg a konkret peldalanal maradva, ami nalam mar mindenkeppen sulyosan meger egy note-ot, egyben nagy hiba is szerintem az pl. az AQ-val callolt allin.
Utoljára módosítva: sariboxer által : 2008-05-12 10:47.
|