Kedves Falinaptár,
először is, az a bad beat, amit leírtál, minden bizonnyal benne van a top tízben, amiről eddig hallottam, nem sok esélye volt az ellenfelednek:
Board: Ac Qd Qh
Dead:
equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 00.101% 00.10% 00.00% 1 0.00 { 7c7d }
Hand 1: 99.899% 99.90% 00.00% 989 0.00 { AsQc }
Másrészről:
Sajnos a cash game póker rövid távon szériákról szól. Bizony-bizony előfordul, hogy a 20%-ok egymás után folyamatosan jönnek az ellenfélnek, Te pedig csak pislogsz és veszítesz. A póker tipikusan egy stresszes játék, ahol könnyen felőrölheti magát az ember és tilre kerülhet, vagy az ilyen szériák miatt örökre megutálhatja az egészet. Hidd el, én is tudom, hogy miről beszélek, nem egy "kifejezetten hihetetlen" szérián vagyok már túl, de próbálom magam ezeken túltenni, és arra gondolni, hogy bizony hallottam már olyanról is, hogy egy emberbe kétszer csap bele a vilám, márpedig annak is baromi kicsi az esélye...
Mint ahogyan a pókeresek nagy része szeret beszélni a bad beatjeiről én is leírok most valamit, de inkább azért, hogy lásd, sokminden előfordulhat, és ezek bizony - sajnos - a játék részei.
Az utolsó - viszonylag nagyobb pénzben játszott - élő játékaim során szinte az összes nagy partit elbuktam úgy, hogy minden esetben jobb voltam ellenfelemnél, amikor all-in mentünk.
A következő esetek egymás után történtek meg:
-Tropicana 500/1000 --> Floppolt ász set bukott el színdraw ellen. A floppon all-in mentünk. 250k+ kassza
-Ezt követően 3 nagy parti preflop vagy flop utáni all-inokkal egy "privát" játékban vidéken 500/1000 alapon, minden esetben legalább 62%-om volt, mindhármat buktam.
-Majd 100/200 alapon játék egy fővárosi klubban, itt is elbuktam AJ preflop all-int két kis lap ellen.
-100/200 a múlt héten: QQ preflop allin 150BB deep KTo és J8o ellen, ezt is buktam
-200/500 Royalban pár napja: AQ preflop all-in short stack TJ ellen, buktam
Mind egymás után történt, és ha nem is extrém előnyben voltam, mindig vezettem, ennel ellenére mindig buktam (közben nem álltam a másik oldalon és nem is nyertem all-ineket). Ez van, ha ezeket nem tudok elfogadni, akkor bizony nehéz lesz hosszú távon...
|